Stoiska mięsne zawsze cieszyły się na Halach Gdyńskich ogromnym powodzeniem. To tutaj zaopatrują się m.in. najlepsze restauracje ze Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni. Własna, lokalna produkcja na małą skalę, w tym własne receptury, kameralne wędzarnie, tradycyjne metody wytwarzania, to tylko niektóre cechy wpływające na jakość oferty stoisk mięsnych.
Wybrane, przykładowe stoiska mięsne na halach za którymi stoją wieloletnie tradycje rodzinne oraz sprawdzone receptury:
- Sychta (Jan Sychta - stoisko nr 101, 110, 123, 127 Hala Płaska) - słynie z doskonałej jakości jagnięciny, baraniny i cielęciny, a także specjalnie przygotowanej na zrazy siekanej wołowiny. Smak i jakość gwarantowana. Mięso i wyroby mięsne własne, gm. Miechucino.
- Hilary Formella (kilka stoisk na Hali Płaskiej) - specjalnością są wytwarzane według tradycyjnych receptur szynki i kiełbasy, w tym szynka staropolska, myśliwska z komina, kiełbasa z jelenia czy biała cienka. Wyjątkowe walory smakowe wędlin to m.in. sekret własnych metod wędzenia.
- Halina Mielewczyk - (box 104 Hala Płaska) - mięso i wędliny najwyższej jakości, własna produkcja mięsa. Pani Halina należy do najbardziej doświadczonych sprzedawców hal targowych wśród stoisk mięsnych i wędliniarskich.
- K. Szmidtke (stoisko nr 118, Plac Targowy) - producent słynący z najwyższej klasy mięsa drobiowego, w tym indyczego, gęsiny, kurcząt wolnego chowu, a także przetworów takich jak pasztety i smalec z gęsiny. Stoisko własne producenta Kazimierza Szmidtke z Miszewka, dla którego najlepszym testem jakości są wysokie wymagania kulinarne gdyńskich gospodyń.
- Anna Sołtys z Gdyni (stoisko nr 130, 131, Plac Targowy) - własna produkcja smalcu wieprzowego. Schabiki, szyki i kiełbasy z Bolszewa.
- Kümmer (kilka stoisk na Hali Płaskiej) - produkcja własna z długoletnią tradycją, która zaowocowała stworzeniem marki znanej i cenionej także poza Gdynią. Masarnia rodzinna Kümmer, rodem z Kaszub, należy do najlepszych lokalnych producentów mięsa i wędlin w Polsce.
- Steinka & Kąkol (stoisko nr 121, Hala Płaska) - współdzielone przez dwa rodzinne gospodarstwa hodowlane z gminy Chmielno, szczyci się tradycyjną produkcją najwyższej jakości mięsa wołowego i wieprzowego.
- Pozańscy (stoiska nr 103 i 105, Hala Płaska)- produkcja rodzinna, od kilku pokoleń, z hodowli i zakładu w Wiczlinie. Specjalność zakładu to cielęcina i baranina.