Hale Targowe w Gdyni są swoistym lustrem najlepszych specjałów i produktów wytwarzanych lokalnie w regionie Kaszub i Kociewia, a także Warmii i Mazur. Przykładem stoiska o silnie regionalnym charakterze jest pawilon nr 127 "Dary Lasu z Borów Tucholskich" prowadzony przez Pana Aleksandra Jastaka.
"Nasz asortyment - oferta zmienia się w zależności od pory roku. Zimą przykładowo są to paczki z suszonymi, pachnącymi prawdziwkami, owocami leśnymi, ziołami, a także miody, powidła i marynaty wytwarzane lokalnie na Kociewiu, metodami tradycyjnymi.
Lato to za to pora kiedy pojawiają się świeże owoce leśne, a także grzyby oraz pachnące zioła zbierane w Borach Tucholskich. Stoisko, które swoją wartość i jakość opiera na czystej borowiacko-kociewskiej naturze.
Przykładowe, popularne produkty: szeroki wybór przetwów w słoikach "Nasza Chata" i "Borowy Dworek", pochodzących z Brus oraz z Borów Tucholskich. Jaja ze wsi Szymbark.